Traditionele uitgevers hebben professionele redacteurs in dienst. De laatste jaren zijn er echter ook erg veel auteurs die hun boek laten uitgeven via online printing on demand. Een aantal online uitgevers die bemiddelen bij deze vorm van boekenverkoop redigeren de boeken niet. Er zijn diverse contracten die een auteur af kan sluiten met online printers en meestal wordt er meer verdiens per boek als de uitgever alleen het printen verzorgt. Dit schept een markt voor taal talenten die freelance teksten willen redigeren.

Contact met de auteurs

Om een klantenkring op te bouwen onder de auteurs zul je naamsbekendheid op moeten creëren. Via een mooie duidelijke website en de sociale media is het mogelijk om mensen online te bereiken. Auteurs en zeker beginnende auteurs voelen een hechte binding met hun boek en zullen daarom zorgvuldig te werk gaan bij het kiezen van een persoon die het gaat redigeren. Daarom is het erg verstandig om auteurs ook de gelegenheid te bieden om persoonlijk kennis te maken. Daarnaast werkt het ook prettig om regelmatig een voortgangsbespreking te houden.

Indien je werk en privé graag gescheiden houdt, is het een goed idee om bij bij Workaround een kantoorruimte te huren. Workaround heeft namelijk ontzettend veel keuze in kantoorruimtes voor tijdelijk gebruik. Je kunt ervoor kiezen om in ieder geval de eerste afspraak in een kantoorruimte te doen omdat dit professioneler overkomt. Daarna kun je per eventueel met de auteur bespreken waar deze de voorkeur voor heeft.

Het aanbod van Workaround bevindt zich in de drie grote steden; Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Alle drie zijn dit centraal gelegen steden die gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken zijn.

Het is belangrijk dat je een goede relatie met de auteur opbouwt. Je gaat immers zijn of haar boek bekritiseren en dat gevoelig liggen. Let daarom goed op hoe je de correcties doorvoert en bepreek drastische veranderingen altijd eerst met de auteur.