In Nederland is er keuze genoeg indien je rechten wilt gaan studeren. Je kunt uit vele universiteiten kiezen die je klaarstomen voor een juridische loopbaan. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je een advocaat wordt en allerlei grote zaken op je gaat nemen. Je kunt bijvoorbeeld ook bedrijfsjurist worden of je verder verdiepen in bepaalde regelgeving. Het hangt er dan ook maar net vanaf welke kant je precies op wit. Hoe dan ook, er is qua studies meer dan genoeg keuze. Dit zie je alleen al terug in de verschillende richtingen opleidingen die er zijn.

 

Een paar voorbeelden van rechtenstudies zijn arbeidsrecht, informatierecht, Nederlands recht en Law en Technology. Zoals de namen al doen vermoeden sturen ze allemaal een andere richting uit. Het recht is dan ook een enorm brede branche wat voor velen juist de reden is om een studie te gaan volgen die hier iets mee te maken heeft. Je kunt je specialiseren op een bepaald soort recht maar wanneer je dit niet perse wilt ook kiezen voor een iets bredere studie of een opleiding waarmee je later alsnog meerdere kanten op kunt.

 

Universiteiten die hoog aangeschreven staan zijn onder anderen Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Radboud Universiteit in Nijmegen. Opleidingen met betrekking tot het recht aan de Universiteit van Leiden zijn bijvoorbeeld jeugdrecht, European and International Business Law en Rechtsgeleerdheid. Aan de Erasmus Universiteit kun je arbeidsrecht en aansprakelijkheid en verzekering studeren en op de Universiteit van Amsterdam behoren informatierecht en notarieel recht tot de mogelijkheden. In Nijmegen heb je de keuze uit onderneming en recht en Nederlands recht, maar uiteraard nog veel meer.

 

Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden die er zijn voor mensen met de ambitie rechten te gaan studeren. De opleidingen in Nederland staan bekend als goed voor internationale standaarden en dit geldt tevens voor de universiteiten waar de opleidingen worden aangeboden. Buiten de bovengenoemde zijn er dan ook nog veel meer goede opties waar uitstekende studies worden aangeboden. Welke kant je ook op wilt, er is voor iedereen met bepaalde plannen daarom wel iets te vinden wat aan zal spreken. De vele diverse kanten waarmee je opkan in dit vakgebied helpen daar uiteraard alleen maar meer bij.